Pakkematerialkalkulator

Hvor mye pakkematerialer trenger du? Ut fra størrelse på bolig, antall beboere og livsstil kan kalkulatoren vise dere et detaljert behov for flytteesker, bokesker, du trenger.


KALKULATOREN ER UNDER OPPDATERING 

Kjøp og salg av pakkematerialer

Det finnes ulike typer kvaliteter på flytteesker og annet pakkematerialer. Ulike tykkelse på eskene og forskjellige størrelser. Ofte skiller kvaliteten på flytteeskene seg ut med at de har enkel eller dobbel papp og om de hull på sidene for å bære. Derfor finnes ulike typer som er billigere enn andre pga de ikke har dobbel papp. En god investering av god kvalitet er at det ikke skjer skader eller at flyttemannskapet ikke mister eskene i trappen pga dårlig kvalitet. Også hvis det er fuktig eller litt vann på gulvet eller i flyttebilen blir flytteeskene fort skjør og slakk.

Brukte esker

Brukte esker kan noen ganger fåes gratis av flyttebyrået eller leies ut hvis de fortsatt er i god stand. Brukte esker er ofte blitt litt slakke og har gjenværende teip biter fra forrige bruk, men kan fortsatt være til god og praktisk bruk og så klart billigere.

Banankasser fra butikken

Banankasser som kan fåes / hentes gratis på dagligvarebutikkene er de beste og sterkeste kassene og spesielt for bøker og glass. Ofte handler det om å være "først til mølla" for å sikre seg banankasser fra butikken så hent litt etter litt over flere dager hvis du trenger mange.

Hvordan må flytteeskene pakkes?

Alle esker må fylles opp. Hvis ikke legg ei pute eller noe mykt på toppen eller siden slik at den blir 100% full. Det må de være pga at de skal stables inne i flyttebilen eller plasseres på et lager over flere dager / måneder.  La eskene med skjøre ting ligge innerst i boligen slik at de blir hentet og plassert i flyttebilen på toppen av andre tinger og esker. Ikke la de pakke de inne i flyttebilen først de eskene kommer til å bli nede og deretter får et trykk som ikke er bra.

Merking av flytteesker

Det finnes ulike måter å merke flyttesker på. Enten med tall, farger eller skrift. (I noen tilfeller av en QR-kode). De kan skille ut for hvilken etasjer de skal til med en farge og med skrift til hvilket rom som: "soverom", "kjøkken" osv. Husk å merke eskene med "Glass", "Forsiktig" , "Speil" eller "Denne siden opp". Spør gjerne flyttebyrået først om flyttekonsulentene snakker norsk. Hvis ikke eller noen snakker ikke, merk eskene på engelsk eller både norsk og engelsk.

Plassering av flytteeskene på ny adresse

Eskene kan enten plasseres på ønsket etasje og rom som de fleste bruker eller for å gjøre det billigst mulig. Samle alle esker på en plass, for eksempel på stuegulvet og du / dere selv plasserer esken til hver plass de skal. Alt opp er opp til enhver enkelt.

Flyttebyrå.no

Waldemar Thranes gate 63, 0173 Oslo

(+47) 815 21021