Flytte-sjekkliste. Tips for flytteplanlegging.

Flytteguiden tilbyr alle verktøyene du trenger for en vellykket flyttedag. Gjennom en tilpassbar flytte sjekkliste, liste over personlige oppgaver, e-postpåminnelser kan du holde deg organisert mens du flytter! Vår bevegelsesplanlegger er satt til å begynne før du går, og gir nyttige anbefalinger hele veien til, før du går. 


8 UKER FØR

Utforsk flyttetjenester. 

Nå er det på tide å finne ut hvordan du vil flytte. Gjør du det selv? Eller foretrekker du å ansette  profesjonelle? Start å bli kjent med alternativer og budsjett. Hvis du bestemmer deg for å ansette Flytteguidens omfattende nettverk av anerkjente og pålitelige flyttefirmaer og legge ut et anbud. Alle flytteselskaper i vårt nettverk er godkjent og forsikret, slik at du kan være trygg på at flyttet ditt kommer i gode hender. Besøk naerområdet ditt. Å være der vil gi deg en bedre følelse for områdets ulike nabolag og fasiliteter. . Før du benytter et flyttefirma eller forplikter deg til et lokalt flyttebyrå, finn ut det samlede flyttebudsjettet. De som ønsker å leie et flyttefirma for langdistanseflytting, bør budsjettere rundt kr.10000,- og oppover. Et lokalt oppdrag, derimot, kan bare koste rundt kr.5000,- Hvis du flytter igjennom jobben, må du også sjekke med arbeidsgiveren om hvorvidt de kan dekke utgiftene.

Utforske skoler. Er barna i skolealderen? Start å forske på skoler i ditt nye samfunn nå. For å finne skoler, se her...


UKER FØR 

Da er endelig tid til å planlegge flyttingen! Når du velger en flyttedato, husk at den spesifikke dagen, uken og måneden du velger, vil påvirke kostnaden for flyttingen. Flytte i høysesongen (mai til september) vil trolig koste litt mer. Det samme gjelder for datoer i helgene. Hvis budsjettet ditt er stramt, sikte du på en ukesdag i løpet av lavsesongene. Bestille alle rekvisita. Hvis du pakker opp hele husstanden, er det nå på tide å bestille alle nødvendige pakkematerialer. Fra esker og bobleplast til tape og pakkepapir, vil disse materialene bidra til at dine eiendeler kommer trygt i ditt nye hjem. Du kan beregne antall pakkematerialer du trenger ved hjelp av vår praktiske pakkekalkulator

Kontakt ditt helseforsikringsselskapfor å sikre medisinsk dekning under og etter flyttingen. Hvis du flytter til et nytt postnummer eller by, må du kanskje kjøpe en ny? Men hvis du flytter for jobben din (og bedriften din har flere steder i hele Norge), kan din helseforsikring forbli uendret. Gi beskjed til skoler om flyttingen. Har du barn i skolealderen? Nå er det på tide å varsle skolen om flyttingen din, slik at du kan begynne påmeldingsprosessen. Sørg også for å gi dem beskjed om eventuelle spesielle behov eller problemer barnet ditt kan ha.

Bli oppmerksom på alle skattemessige fradragsberettigede utgifter Begynn å holde en løpende oversikt av alle fradragsberettigede utgifter. Disse kan omfatte donasjoner til veldedige organisasjoner, samt eventuelle andre utgifter til en jobbrelatert flytting. Sjekk bilforsikring og huseiereforsikring. Hvis du flytter, må du kontakte både din bilforsikring og husforsikringsagenter for å spørre om de finnes i ditt nye sted eller ikke. Hvis ikke, må du kanskje endre forsikringsselskapene før flyttingen. Reise en lang avstand for flyttingen? Ikke vent til siste minutt for å bestille flybilletter, bil og hotellreservasjoner. Unngå høye priser ved å bestille disse reisearrangementene nå. Kontakt din helseforsikringsleverandør for å sikre medisinsk dekning under og etter flyttingen. Hvis du flytter til et ny postnummer eller by, må du kanskje kjøpe en ny? Men hvis du flytter pga jobben din (og bedriften din har flere steder i hele Norge), kan din helseforsikring forbli uendret. Gi beskjed til skoler. Har du barn i skolealderen? Nå er det på tide å varsle skolen om flyttingen din, slik at du kan begynne påmeldingsprosessen. Sørg også for å gi dem beskjed om eventuelle spesielle behov eller problemer barnet ditt kan ha.

Bli oppmerksom på alle skattemessige fradragsberettigede utgifter. Begynn å holde en løpende oversikt av alle fradragsberettigede utgifter. Sjekk bilforsikring og huseiereforsikringen. Hvis du flytter, må du kontakte både din bilforsikring og husforsikringselskaper for å spørre om de finnes i ditt nye sted eller ikke. Hvis ikke, må du kanskje endre forsikringsselskapene før flyttingen.


6 UKER FØR

Lag en liste over spørsmål å spørre om bestillingen flyttebedrifter tar for jobben? Still disse spørsmålene først. Fra avbestillingsregler til ansvarsdekning, er det viktig å lære så mye du kan om et flyttebyrå før du signerer en kontrakt. Finn en romkamerat. Trenger du et rom? Diskuter flyttingen med barna og inkludere dem i samtalen tidlig vil bidra til å holde dem trygge under overgangen. Gi beskjed til utleier. Mange leieavtaler krever at leietakere skal gi sine utleiere minst 90 dagers varsel når de flytter ut. Med dette i bakhodet, må du sjekke leiekontrakten din for detaljer om hvordan du skal bryte den før du gjør noen planer. 


UKER FØR 

Før du pakker ned dine tinger, finn ut en tidspunkt for pakkeprosessen. Pakke alle ikke-essensielle først. Disse inkluderer elementer du ikke trenger i ukene som går opp til flyttingen, inkludert bøker, elektronikk, osv. Pakke de viktigste tingene til slutt. Disse inkluderer kjøkkenutstyr, servise, klær, toalettsaker og andre ting du trenger i dagene som kommer. Arrangere et garasjesalg Hvilken bedre tid å bli kvitt de gamle postene, futonene og bøkene enn rett før du flytter? For å bli kvitt overflødige gjenstander og få litt penger i prosessen, prøv å hoste et garasjesalg. Trenger du hjelp til å organisere den? Les vår idiotsikker sjekkliste for å få den beste garasjesalget noensinne. Donere eiendeler Jo mindre du må flytte, desto bedre - så start pre-move rensingsprosessen tidlig. Begynn med å bestemme hvilke eiendeler du ønsker å donere. Du kan ringe din lokale Frelsesarmeen.

Ikke sikker på om dine eiendeler vil tjene en hensikt i ditt nye hjem? Det kan være på tide å selge dem. Fra gamle klær til utdaterte møbler, mange bruktbutikker bruker gjerne akseptere brukte varer. Du kan også prøve å selge dem gjennom en online markedsplass, for eksempel Finn.no eller Facebook. For en titt på de 10 beste måtene å selge varene dine før du flytter, sjekk her. Bestem om å ta med hvitevarer. Hvis du skal flytte hvitevarer, planlegger du et hvitevareflyttebyrå for å komme hjem til deg før du flytter dagen for å forberede alle hvitevarer for flytting. Oppdater alle medlemsskap. Er du medlem av en samfunnsorganisasjon, gym eller klubb? De fleste månedlige medlemskap trenger minst 30 dagers varsel før innfrysing eller avbestilling av en konto. Så hvis du ikke allerede har gjort det, må du enten slutte eller overføre medlemskapet ditt. 


UKER FØR 

Bruk din egen bil til å kjøre til ditt nye hjem? Hvis du flytter ut av fylket, er det viktig at du har den på service for den lange turen. Ring din lokale forhandler eller bilverksted for å reservere deg tid til å sjekke dekk, væsker og bremser. Begynn pakking Nå er det på tide å begynne å pakke. Begynn med å boksere ikke-essensielle og sesongmessige elementer først. Disse kan omfatte vinterjakker, off season-utstyr, bøker og andre eiendeler du ikke trenger i ukene som går opp til farten. Pass på å pakke alle skrøpelige gjenstander med ekstra forsiktighet og etikettbokser så tydelig som mulig. I tillegg behold verdisaker og viktige dokumenter separat. Les mer av våre tips, (pakkeskolen) om hvordan du skal pakke dine eiendeler riktig. Kast bort farlige gjenstander Du vil ikke kunne flytte farlige og brannfarlige gjenstander, og sannsynligvis vil det heller ikke kunne plasseres i vanlig avfall. Dermed er det behov for forhåndsplanlegging for å avhende farlige stoffer, inkludert maling, gjødsel, olje / propantanker, våpen, brannslukkere, bensin, fyrverkeri og bassengkjemikalier. For å bli kvitt disse elementene før du flytter, ta en tur til ditt lokale avfallsavfallsdeponi. Bekreft dato og klokkeslett med flyttebyrået. En måned før farten, ring din bedriftens representant for å bekrefte ankomstdato og tid. Ikke glem å gi dem beskjed om annen viktig logistikk, for eksempel parkering og heisbruk.

Trenger du midlertidig bolig mens du ser etter et hjem i din nye by? Prøv å se etter korttidsleie på Finn.no, Airbnb, osv. Planlegg bilfraktservice eller båt. Hvis du trenger å sende kjøretøyet ditt til ditt nye hjem, må du kontakte en bil frakttjeneste minst en måned i forveien for å få ordninger. Gi beskjed til venner og familie om flyttingen. Hvis du ikke allerede har fortalt dine venner og familie at du flytter, er det nå på tide å la dem få vite det. Har du ikke tid til å fortelle dem personlig? Prøv å sende dem en epost  med vår adresseendringstjeneste eller gi dem en rask telefonsamtale. Å gjøre en flyttemelding via hos oss er en annen enkel og effektiv måte å la folk få vite at du flytter på deg. 


UKER FØR

Informer tjenesteleverandører. La noen faste tjenesteleverandører, for eksempel husholdning, gartnere, osv. vite om ditt forestående trekk. Du vil kanskje også benytte anledningen til å se på disse tjenestene for ditt nye hjem. Videresend post, heldigvis er videresending av post en enkel oppgave som kan gjøres på forhånd. Alt du trenger å gjøre er å gå til posten.no og velg datoen du ønsker å begynne å videresende din post. Tenker du på å leie en postboks i din nye by? Ta en titt på posten.no sin veiledning for å sette opp en postboks når du flytter. Ordne barnepass på flyttedag Flytter babyer eller små barn? Gi deg selv en pause og ordne med en barnevakt til å se barna på flyttedagen. Flere uker før du flytter, ring alle tjenesteleverandører for å gi dem beskjed om flyttingen. Inkluder kabel og internett, vann og kloakk, elektrisitet, sikkerhetssystem, søppel og telefon. Hvis du flytter innenfor samme by, kan du kanskje overføre alt sammen til ditt nye hus. Imidlertid vil de som flytter et nytt sted, trenge du å undersøke elektrikker, malere i området og planlegge. Sørg for at du har viktige ting som strøm og kabel-TV slått på i ditt nye hjem før du flytter. Bestem hva du skal gjøre med planter Hvis du flytter en lang avstand, kan du prøve å finne nye hjem til plantene dine.


UKER FØR 

Kontakt legen din og tannlegen for å informere om flyttingen din. Hvis du ikke har valgt en ny lege, be om henvisninger fra din nåværende lege. Når du har gjort ditt valg, må du sørge for at du har overført medisinsk dokumentasjon. Nå er det på tide å overføre reseptene til et apotek nær ditt nye hjem. Du bør også ta med en måneds medisinforsyning med deg på farten, slik at du har nok til å komme deg gjennom de første ukene i ditt nye hjem. Før du går, ta en titt på ditt nye hjems planer for å avgjøre hva som skal gå der på flyttedagen. Ved å planlegge alle møbler på forhånd, vil flyttegutta vite hvor du skal plassere dine eiendeler i huset. Bestill nye møbler og innredning. Etter å ha sett over og avgjort hvilke elementer du fortsatt trenger. Hvis det er gode tilbud, for eksempel en sofa, seksjon eller seng, bestil disse minst to uker på forhånd for å sikre at de blir levert i den første måneden. Sikre en parkeringsplass for den flyttbare lastebilen Før du går dag, må du finne ut det beste stedet å parkere flyttebilen. Hvis du ansetter profesjonelle flyttere, sørg for å gi dem beskjed om parkeringsdetaljer så snart som mulig. De som bor i en travel by, må kanskje også få en spesiell parkeringsplass. Planlegg malere for nytt hjem. Med mindre du planlegger å male hjemmet selv, må du ansette fagpersoner for jobben. De som leter etter malere å male det nye huset før de går inn, må planlegge en dato og klokkeslett på forhånd. Ta med kjæledyret til veterinæren for en siste kontroll før du flytter. Pass på at du også får alle vaksineoppføringer. Oppdater bankkonto og kredittkortfakturaadresser. Det er på tide å oppdatere bankkonto og kredittkort-faktureringsadresser. Heldigvis kan dette gjøres på mindre enn et minutt på nettet eller via telefon. Fra arbeid trenger du å ta fri for å flytte? Hvis du går på en ukedag, fortsett og be om en flyttedag fra arbeidsgiveren din. De som ikke kan ta seg fri fra jobben, må sørge for at en venn eller et familiemedlem møter flyttegutta på flyttedagen.

Samle all garantiinformasjon og håndbøker. Hjelp fremtidige beboere ved å samle all garantiinformasjon, bruksanvisninger og kvitteringer for apparater og elektriske apparater. La disse være på et lettvint sted i hjemmet ditt før du flytter ut.


 UKER FØR 

Rengjør gammelt hjem. Ikke glem å rengjøre ditt gamle hus før du flytter. En liten innsats kan spare deg for et rengjøringsutgifter eller belaste ditt depositum. Pass på at du også rengjør kjøleskapet og ovnen grundig. Plukk opp fra renseri, få resepter, rydde ut treningsskapet ditt og returnere ting til venner. Inspiser gammelt hjem med utleier ved leie? Utfør en endelig inspeksjon med din nåværende utleier før du beveger deg ut. Husk å diskutere eventuelle skader som kan trekkes fra ditt depositum. Hvis det er en tvist, husk at det ofte er bedre å forhandle personlig enn over telefonen. Pakke ned kjøkkenutstyr og hvitevarer. Det er på tide å fullføre pakkeprosessen ved å rydde kjøkkenutstyr og andre nødvendigheter. Pass på at du merker disse ekene så tydelig som mulig for å unngå å miste spor av dem under flytteprosessen. Ta vare på søppelet og gjenvinning. Lag ordninger for endelig søppel og resirkulering. Hvis du drar før neste oppsamlingsdato, spør naboer å plassere søppelkassen tilbake der den tilhører etter at den er hentet. Du kan også prøve å slippe av søppel på ditt lokale miljøstasjon før du flytter. 


DAGEN FØR

Pakke kofferter og viktige tinger dagen før du flytter, må du pakke alle nødvendige kofferter du planlegger å ta med deg. Disse bør inneholde de første ukers nødvendigheter, inkludert pyjamas, toalettsaker, klær, sko, medisiner, kjæledyr og baby nødvendigheter, samt viktige dokumenter eller verdisaker. Du kan også vurdere å pakke en spesiell "Flytte dag" boks med søppelposer, lyspærer, saks, verktøy, lommelykter, papirhåndklær, toalettpapir og sengetøy. Les mer tips om pakking av nødvendigheter her. Fortell naboer om bevegelsen Hvis du bor i et bofellesskap eller deler en oppkjørselen med andre naboer, sørg for å gi dem beksjed om flyttingen. Ikke bare er dette respektfullt å gjøre, men det vil også gi dem god tid til å flytte bilene sine. Gi tipspenger til flyttegutter er en fin gest for en godt utført jobb. Hvis du planlegger å tipse dine flyttegutter, gå til minibanken for å få penger før flyttedagen. Ha vannflasker tilgjengelig. Flytting er en anstrengende og utmattende prosess. Det siste du vil ha er at noen skal bli dehydrert på flyttedagen. For å unngå at dette skjer, sørg for at du har mange vannflasker for hånd til vennene dine og flyttearbeiderne. Ta oversikt over alle eiendeler. På denne måten kan du holde rede på hva du har og hva flyttebilen transporterer. Sjekk også sjåførens vareliste hvis han har. Hvis noe mangler eller er skadet, gir du beskjed om dette på forhånd. Det kan også være lurt å ta bilder av skjøre gjenstander som apparater eller lamper for ansvarsdekning og forsikringsformål. Gjør en endelig feiing av huset. For å unngå å forlate noe bak, må du sørge for å gjøre en siste feiing av hjemmet ditt før du beveger deg ut. Ikke glem å se i badekar, vaskemaskin, tørketrommel, kjøkkenskap. 


1. Måned etterpå

Utpakking, ikke la prosessen med å pakke ut overvelde deg. Begynn med innholdet i kofferten din, kjøkkenutstyr, sengetøy og andre nødvendigheter. Etter at du har pakket ut disse viktige elementene, gå innom rommet til du er ferdig med å pakke ut resten av huset. Rengjør det nye huset. Det er ikke noe bedre enn en ny start i et nytt (og rent!) hjem. I løpet av den første uka etter bevegelsen, gi stedet et godt, grundig rengjøring. Det betyr å moppe, støvsuge alle overflater. Hvis du mangler tid, kan du prøve å arrangere et profesjonelt rengjøringsselskap for å komme en gang i løpet av den første måneden. Sjekk retur av ditt depositum Hvis du leide siste plass der du bodde, ta kontakt med din tidligere utleier om statusen for ditt depositum. Sørg også for at utleier kjenner din nye adresse. Utforsk området, ny i byen? Gå, kjør eller sykle rundt det nye nabolaget for å få en god følelse av området. Ved å utforske samfunnet, vil du kunne finne nærliggende dagligvarebutikker, parker, skoler, museer, biblioteker, maskinvareforretninger og apotek. Bytt låsene. En av de beste måtene å holde huset ditt trygt og sikkert etter et trekk er å bytte låsene. Tross alt er det ingen å fortelle hvem de tidligere beboerne ga sine nøkler til gjennom årene. Hvis endring av alle låser høres litt for mye for deg, prøv å installere en ekstra lås i stedet. Sjekk røykvarslere Er dine røykvarsler ikke pipende? I så fall må du bytte batteriene så snart som mulig. I tillegg bør du kjøpe en for hver etasje i ditt hjem. Ring for skadedyrskontroll. Ordne for en lokal bedrift til å besøke ditt nye hjem for å identifisere eventuelle potensielle feilproblemer. Ta kontakt med skatteetaten. Du må registrere lovlig bosted for skattemessige formål. For å finne informasjon om de ulike måtene å etablere bosted i din nye kommune eller fylke, se skatteetaten.no

Flytter du med en baby? Pass på at det er et barnesikkert hjem i løpet av de første ukene for å sikre at din "lille" forblir trygg. Begynn med å fjerne eventuelle farlige pakkematerialer så snart som mulig. Du kan også sette opp babydører for å blokkere trapper og plasser deksler over strømuttak i nærheten av gulvet.. Møt naboene når du flytter inn, presenter deg selv for dine nye naboer. Ikke vær redd for å ringe dørklokken og si "hallo". De fleste vil sette pris på innflyttingen, og du kan få noen nye venner i prosessen. Planlegg for et besøk av en elektriker. Finn en godt anmeldt lokal elektriker for å komme til ditt nye hus for å sjekke uttak som ikke fungerer eller lignende. De skal også kunne bistå med hengende lysarmaturer, og vurdere om elektrisk panelovner må oppdateres.