Bli turist i egen kommune

08.02.2020

Man behøver ikke å dra langt for å få en opplevelse. Ofte er det masse av muligheter og aktiviteter i nærheten, hvor du allerede befinner deg. Bli turist i egen kommune, og undersøk alle de tilbud, som ligger i ditt område.

Start i naturen

Det er ikke nødvendigvis å reise utenfor landets grenser for å oppleve flott natur - i Norge har vi nemlig masse av det. Strand, sjøer, skog og parker ligger spredt rundt i det norske landskap, og derfor er det god mulighet for, at du kan finne et natur- eller parkområde i din kommune. Gå en tur i parken, plukk sopp i skogen, eller svøm en tur - og gjør det hele helt gratis.

Tips: I mange noen parker finner man også fine skog og naturlekeplasser, som hele familien sammen kan more seg med. Mange kommuner har i tillegg satt ut bord og benker i områderne, så man kan nyte en medbragt matpakke eller ei flaske brus.

Biblioteket

Et bibliotek er meget mere enn bøker. Riktig mange biblioteker legger vekt på å skape kulturelle tilbud og arrangementer for hele familien. Undersøk, hvilke arrangementer det avholdes på ditt nærbibliotek - og i samtidlig kan du få innblikk i, hva bibliotekerne i din kommune ellers tilbyr.

Tips: Biblioteket er et opplagt sted for å tilegne seg ny viten, men også et godt sted, hvis man vil utvide sitt netverk og danne nye relasjoner. Mange bibliotek tilbyr lesekretser o.l. hvor en kan hygge seg og drøfte spendende romaner med andre.

Kino

En tur til kinoen er altid en hyggelig aktivitet, som man kan nyte med både venner, familie - og alene. Det er ikke alle kommuner, som har egen kino, men oftest er det en i nærheten. Noen biblioteker avholder filmkvelder, hvor man kan se en film sammen med andre - og kanskje lære nye mennesker å kjenne. Er der ikke en kino i din kommune, kan du undersøke, om biblioteket har en filmklubb.

Teater

Teater er en direkte kilde til nye og spenndende oplevelser, og finnes det et teater i din kommune, kan du med fordel undersøke deres programmer. Mange teater viser ikke bare klassiske teaterforestillinger, men har også konserter og komedie på menyen. Hva liker du?

Tips: Har du selv en skuespiller gjemt i magen, kan du undersøke dine muligheter med et amatørteater i din kommune.

Attraksjoner og museer

Ved du, hvilke museer og severdigheder som finnes i din kommune? Hvis ikke så er det på tide at finne ut av det. Ofte finnes det mange flere museer i området, enn man er klar over. Et museumsbesøk kan utvide din horisont og fortelle deg noe, som du kanskje ikke viste i før .

Viste du...
.. at det finnes massevis av spennende, show og særlige museer rundt omkring i Norge. På www.ticketmaster.no kan du se, hvilke museer som finnes i din kommune.

Markeder

I sommerperioden er det massevis av sjarmerende loppemarkeder- og matmarkeder, hvor du kan gå på jakt etter nytt og brukt tøy, møbler, lekre krydder og smakfulde råvarer. I vintermånedene kan du finne kreative markeder og hyggelige julemarkeder. Det er ofte lokale foreninger, som står for arrangeringen av markedene.

Tips: www.martnar.no kan du få et innblik av de mange markedene, som avholdes hele året. Du kan også opprette ditt eget marked.

Carpe diem - eller hva...

Man behøver ikke nødvendigvis å planlegge spesielt mye for å få en opplevelse. Grip tak i skoene og gå ut å se, hva du møter på din vei. Kanksje finner du på et naturområde, du ikke tidligere har bemerket eller finner en ny Cafe, som du ikke tidligere har besøkt.

Finn inspirasjon: "Carpe diem" kan være et fint motto, når man allerede kjenner sin kommune, men hvis du er helt ny i ditt område, kan det være en god idé å lese mere på din kommunes hjemmeside eller finne inspiration til oplevelser på www.visitoslo.com

Flytteguiden

Lille Bislett 26, 0170 OSLO

(+47) 810 21021

info@flytteguide.no