Kjøkkenet er et hjerterom

06.02.2020

Mange opfatter kjøkkenet som boligens hjerte, da kjøkkenet er et av de rom, som vi oppholder oss aller mest i. I kjøkkenet møtes vi for matlaging, måltider og muntre stunder, og derfor er det viktigt med et kjøkken, som har plass til både hjerterom og kjøkkenkunst.

Hva skal kjøkkenet inneholde?

Skal man investere i et nytt kjøkken, er det viktigt først å gjøre seg  noen tanker om, hvilke behov og ønsker man har til det nye kjøkkenet. Det er bl.a. en god idé å overveie, hvem og hvor mange som skal bruke kjøkkenet hverdag, og hvor mye plass en har bruk for. Skal kjøkkenet også brukes til opholdsrom og arbeidsplass, er det viktigt å sikre, at det er plass nok i rommet til å innfri disse ønskene.

Også når det gjelder utvalg av materialer, bør man ta høyde for, hvem som skal bruke kjøkkenet. Hvis man f.eks. har små barn, er det kanskje ikke optimalt med tinger i høyglans, som helt sikkert blir skittent og urent. Hvis tingene i kjøkkenet står utsat til for mange barnefingrer, kan man velge materialer med en høy slitestyrke, så det passer sammen med bruken av kjøkkenet.

Hvordan skal det se ut?

Det er plassen - noe annet er stilen. Der er stor forskjell på, hva et kjøkken utstråler, når det er ferdig. Derfor er det en god idé å gjøre seg overveielser om, hvilken stil man ønsker i sitt kjøkken. Mange kjøkkenfirmaer har udstillingsmodeller, som kan brukes til inspirasjon, likesom man kan bruke sosiale medier, som Instagram, til å finne inspirasjon til sitt kjøkken.

Vil du helt utskifte ditt kjøkken, kan det være fornuftigt å velge et kjøkken i minimalistisk stil, som man kan være glad for i mange år. Et minimalistisk kjøkken kan fort prydes med planter, bilder og spisestuemøbler, som gir farger og liv - og det er ofte bedre og billigere å utskifte bildene på veggene fremfor større kjøkkeninventarer.

Gi det nåværende kjøkkenet en makeover

Det behøves ikke å være dyrt og fornye kjøkkenet. Ofte kan man komme langt med nye kjøkkenskuffer og hyller, men også helt nye farger i kjøkkenet kan være nok til å gi køkkenet et nytt look. Du kan male de eksisterende kjøkkenskuffene og hyller på veggene, og plutselig har ditt køkken fått helt nytt liv.

Tips...
Det kan være en fordel å opsøke et kjøkkenfirma, som kan hjelpe med å vurdere, hva som kan bli bruk for i det nye kjøkkenet, de kan gi inspirasjon til materialer og grundig veiledning omkring bruk og vedlikehold. Mange kjøkkenfirmaer tilbyr hjelp til badeværelset og oppbevaringsrom.

Flytteguiden

Lille Bislett 26, 0170 OSLO

(+47) 81021021

info@flytteguide.no