FLYTTING

Hva koster det å flytte?
i Priskalkulatoren gir et estimert gjennomsnitt ut fra hva det koster innad byer og steder. Ved nasjonal og internasjonale flytteoppdrag gjelder andre priser med andre kilometertilegg og bomutgifter. Priser for tunge tinger som piano, safe, kopimaskiner o.l. har sine egne tilleggspriser. Prisene kan variere i høysessonger som på sommeren. Tillegg kan også tilkomme på kveldstid, helger og høytidsdager. Alle flyttebyråer har en minstetid, (alt fra 2 til 4 timer). Denne kalkulatoren har en minstetid med 2 timer.

Alle felt må fylles ut!

km

Alle felt må fylles ut!

Alle felt må fylles ut!

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • ?

Flyttepriser © Flytteguiden 2020

Å flytte for seg selv er en spennende og lærerik opplevelse. Selve flyttingen er ikke like begivenhetsrik. Man oppdager ofte ikke hvor mye man har, før man begynner å pakke det ned, og ikke minst, må bære alt sammen! Når man skal flytte er organisering og planlegging viktig. Har man gjort godt forarbeide, går alt fortere og lettere.

PAKKE NED

Å pakke ned eiendeler er en jobb som må gjøres nøye. Alt som kan knuses må ha en eller annen form for beskyttelse rundt seg, enten det er papir, bobleplast eller tekstiler. Det er lettest å pakke i pappesker og store plastikk- eller papirposer.

Skal du bruker flyttebyrå, sørg for at du pakker slik at du får færrest mulig kolli, altså poser eller esker, slik sparer du penger.

Ikke pakk esker for tunge, de skal kunne bæres også. Fordel de tunge gjenstandene. Eskene skal ikke veie særlig mer enn 25 kg.

Sørg for at du har oversikt over hva som ligger hvor, gjerne ved å merke eskene eller posene. Mange benytter perioden rett før man flytter, til å sortere klær, møbler og småting. Rensk ut alt du ikke trenger eller bruker. Det er ikke noe vits å dra med seg gamle eiendeler til en ny leilighet. Gi bort det som kan gis bort og kast det som må kastes. Det er lurt å oppbevare ting du vet du kommer til å trenge med en gang tilgjengelig. Legg for eksempel tannbørste, rent skift, nøkler og mobiltelefon i en veske.

Å frakte alle eskene og posene kan fort bli et problem. Særlig hvis du ikke har tilgang til kjøretøy. Da kan du, enten leie en stor bil, eller hyre et flyttebyrå. Sistnevnte er mest lønnsomt dersom du skal flytte langt unna, og har mange, store møbler. Et flyttebyrå hjelper deg også å bære. Men her er det lurt å være ferdig pakket når de kommer, for de tar som oftest timebetalt.

FLYTTE UT

Når du flytter ut av en leilighet, vær nøye med nedvaskingen. Det er vanlig folkeskikk å vaske boligen godt ned, i alle kriker og kroker, før de nye beboerne tar over. De skal ikke trenge å vaske etter deg før de kan begynne å innrede.

Husk å vaske dører og vegger. Tørk av tak, vask under badekar og rens alle sluk. Pass også på at skap og skuffer er rene. Ikke legg igjen noe som helst. Hvis du ikke vil ha det, er sjansen liten for at de som kommer etter deg vil ha det.

FØR DU FLYTTER

Flytting
Flytting

Husk å melde flytting til posten, og andre som trenger din adresse.
Vurder om du skal skifte din folkeregistrerte adresse. Hvis du ikke er sikker på om du skal bo lenge i din nye bolig, frarådes du til å skifte adresse i folkeregisteret.

Finn ut om dine eindeler er dekket av dine foreldres innboforsikring, selv etter du har flyttet ut. Enkelte forsikringer dekker barna så lenge de er studenter.kriv inn tekst her

 • Hvordan bli kvitt søpla?
 • Din komplette veiledning til å bli kvitt det du ikke trenger.

 • Å skilles er en søt sorg. Med mindre du snakker om alt ditt husholdningsbrudd. Ved å eliminere uønskede klær, utdaterte fjernsyn og hvitevarer, vil fremtidens flytting være hundre ganger lettere . Du trenger ikke å pakke så mange esker, og du kan også spare ganske mye tid. For ikke å nevne, det føles bare så godt å sortere og begynne frisk i et nytt hjem. For mange er det imidlertid en utfordring å bestemme hva du skal beholde og hva du skal kaste. Selv om du ikke har noe bruk eller, er det lett å fortelle deg at du kanskje trenger det en dag (du tenkert: du vil ikke). For å hjelpe deg med en forhåndsvurdering har vi skrevet en trinnvis veiledning for å rydde huset ditt med unødvendige gjenstander, inkludert informasjon om hvordan du best kan håndtere disse eiendelene.

 • Trinn 1: Rengjør skapet ditt. Slipp av gamle klær, moter og tilbehør er det vanskeligste trinnet i ryddeprosessen. Selv om det er fristende å holde t-skjorter og tettsittende jeans på ventemodus, er det også viktig å huske at disse klærne bare fyller dine flytteesker opp og påkoster dine flytteutgifter mere. Når du sorterer gjennom hvert element i skapet ditt, spør deg selv disse spørsmålene ... Har du brukt den når som helst i det siste året? Tenk på det. Hvis du ikke har hatt disse klær på noe tidspunkt i løpet av de siste fire sesongene, så er det sannsynligvis ikke noe du trenger å beholde. Er det mote eller et comeback? Holde tilbake et stykke klær i håp om at det kommer tilbake om 20 år virker ganske dumt. Hvis klærne er ute av stil og du ikke lenger bruker de, kast dem. Passer den ordentlig? Over tid svinger kroppene vår i vekt, skostørrelse og mer. Hvis du har klær som ikke lenger passer, er det på tide å enten kaste eller ta det med til en skredder. Er de i god stand? Til tross for at du kan elske et stykke klær, hvis det er farget eller veldig slitt - er det på tide å kaste. Sjansene er gode, du vil aldri bruke den igjen uansett.

 • Hvis du svarte "nei" til noen eller alle fire av disse spørsmålene, er det på tide å kaste.   Hvis klærne dine er skadet, kast det i søpla. Hvis klærne brukes forsiktig og er i god stand - kast den i "donasjonsboksen". UFF, Frelsesarme og Humana er alle organisasjoner som gjerne vil akseptere dine brukte klær. Hvis klærne er mote og / eller hvis det er et verdifullt merke. 

 • Trinn 2: Doner eller selg uønskede møbler, kjøkkenartikler og knick-knacks før du flytter og prøv å forestille deg hva som skal flyttes. Du bør kvitte deg med klumpete møbler du ikke skal bruke i det nye hjemmet. Hvis du planlegger å bruke boligen igjen som du flytter fra på et tidspunkt, foreslår jeg at du leier et minilager. Et minilager er en sikker måte å lagre dine gjenstander på kort eller lengre sikt. Hvis du bestemmer deg for å donere møbler og hvitevarer til en organisasjon som f. eks Frelsesarmeen ta kontakt med de først. For eksempel, her er noen av tingene som Frelsesarmeen ikke vil akseptere: Polstrede gjenstander med riper, flekker, tårer og / eller dyrelukt. Farlige stoffer / kjemikalier, speil uten ramme eller bildekk, Metallpersienner, hjørnebadekar. Tips: ring bedriften for å spørre om de gratis henter tunge tinger som piano, o.l.

Nordmenn på flyttefot: Her er kommunene vi flytter fra og til;

Nesten 250 000 nordmenn flyttet mellom ulike kommuner og fylker i 2018, og så mange som 446 000 flyttet innad i egne kommuner. Det fører oss på europatoppen i flytting.


Tall fra Statistisk Sentralbyrå viser at unge flytter oftere enn eldre. Samtidig øker antallet over 50 år som flytter.

Nordmenn flytter også oftere enn de fleste andre europeere. En analyse fra SSB viser at Norge ligger på topp sammen med Danmark, Sverige, Finland og Sveits.

- På toppen av flyttestatistikken troner den lille kommunen Frosta i Trøndelag med bare 2640 innbyggere. Hele 14 prosent av kommunens befolkning flyttet internt i kommunen i fjor, sier Even Høydahl ved Statistisk Sentralbyrå.

Færrest flytter i Rødøy kommune i Helgeland. Bare 1 prosent av de litt over 1300 innbyggerne flyttet internt i kommunen i 2018.

Vi vil bo i byene

I tillegg viser tallene at det fortsatt er populært å flytte til byene. Oslo, Trondheim, Bergen og Stavanger er de mest populære byene.

Samtidig er det mange som flytter fra Oslo til nabokommunene. Akershus - nabofylket til Oslo - har størst innflytting og mer enn 17 000 flyttet fra Oslo til Akershus.

- Akershus er ett av 12 fylker som opplever såkalt økt innenlandsk flyttegevinst - det vil si at flere flytter til enn fra fylket, sier Høydahl.

Ullensaker og Lørenskog i Akershus er de kommunene som opplever høyest flyttegevinst, mens kommunene Vang, Snåsa og Nesna opplever at flere flytter bort enn til.

Innvandring har - så langt - gitt pluss i flytteregnskapet for mange utkantkommuner som ellers ville hatt nedgang i folketallet.

- Innvandrerne er mer mobile enn andre innbyggere, først og fremst fordi de ikke har de samme bindingene til stedet der de bor som mange av de innfødte. Når vi nå har mindre innvandring, vil kommunene oppleve mindre flytteaktivitet, sier Høydahl.

Takstmennene er ikke overrasket

Fagdirektør i Norges takseringsforbund, Espen Fuglesang, - og takstmennene han representerer - erfarer at mange unge i etableringsfasen velger å flytte fra byene til nabokommuner.

- Det er naturlig at unge som etablerer seg og får barn, ønsker større plass enn de får i en leilighet i Oslo. Hvis du selger en leilighet i hovedstaden, kan du fint kjøpe et hus i en av nabokommunene, sier Fuglesang.

Samtidig erfarer også de at mange godt voksne, velger å bytte ut eneboligene til fordel for leilighet i sentrale områder.

- 50-åringer ønsker ofte et enklere liv. Mange vil bruke fritiden på andre ting enn å vedlikeholde og pusse opp eneboligen. Mange av dem har hytte og vil heller bruke fritiden på aktiviteter, fremfor å male og bytte kjøkken, sier Fuglesang.

Vi flytter til leiligheter

Tall fra Prognosesenteret viser også at vi flytter oftere nå enn vi gjorde for 5-6 år siden og at over 50 prosent av oss mener vår neste bolig er en leilighet. Det er uavhengig av alder.

Partner Bjørn-Erik Øye hos Prognosesenteret mener det skyldes at våre behov endrer seg raskere nå enn før.

- Tidligere var det mest vanlig at vi flyttet i en leilighet, deretter til et rekkehus og så til slutt havnet i en enebolig hvor vi ble boende til vi måtte bæres ut. Nå - som samfunnet endrer seg raskere - er vi mer villige til å flytte på oss, sier Øye.

Han viser blant annet til at vi - oftere enn tidligere - bytter jobb. Det er ikke lenger like vanlig å få Kongens fortjenestemedalje for lang og tro tjeneste.

50-åringer flytter til enklere liv

I tillegg skilles vi oftere enn før og godt voksne over 50 som flytter, ønsker et enklere liv enn det hus og hage representerer.

- På toppen av det hele blir en del tjenester lagt ned i områder med få innbyggere. Når vi blir eldre har vi behov for - og ønsker - å bo nærmere der vi får tjenester som apotek, lege, frisør og postkontor, sier Øye.

Dette mener eiendomsmeglerne

Eiendomsmeglerne i Norge erfarer også at flyttingen her i landet styres av ulike livsfaser, og at flere og flere flytter til urbane strøk.

- Yngre ønsker primært å bo i byer som Oslo, Trondheim, Bergen, Stavanger og Tromsø. Det henger sammen med studietilbudet og mulighet for jobb. Mange flytter til byene når de er i 20-årene og flytter ut igjen når de stifter familie, sier administrerende direktør Carl O. Geving i Norges Eiendomsmeglerforbund.

I tillegg har perioder med sterk prisvekst i Oslo bidratt til økt flytting til kommunene utenfor hovedstaden.

90 prosent av alle som bor i Oslo, bor i leilighet. Unge i etableringsfasen har sjelden råd til en enebolig eller rekkehus i hovedstaden, og velger derfor å flytte til nabokommuner hvor de har råd til rekkehus eller enebolig.

- Etterhvert som kjøpekraften øker, bytter mange fra leilighet til enebolig. Mens eldre går motsatt vei og flytter fra enebolig til moderne leiligheter. De flytter oftere kortere enn de unge. Mange eldre ønsker ikke å flytte ut av kommunen, men vil bo moderne og sentrumsnært i sin egen kommune