• Din komplette veiledning til å bli kvitt det du ikke trenger.

  • Å skilles er en søt sorg. Med mindre du snakker om alt ditt husholdningsbrudd. Ved å eliminere uønskede klær, utdaterte fjernsyn og hvitevarer, vil fremtidens trekk være hundre ganger lettere - stol på meg. Du trenger ikke å pakke så mange bokser, og du kan også spare ganske mye tid. For ikke å nevne, det føles bare så godt å sortere og begynne frisk i et nytt hjem. For mange er det imidlertid en utfordring (jeg ser på deg, tenker) å bestemme hva du skal beholde og hva du skal kaste. Selv om du ikke har brukt eller brukt noe i år, er det lett å fortelle deg at du kanskje trenger det en dag (du tenkert: du vil ikke). For å hjelpe deg med forhåndsbehandlingen har vi skrevet en trinnvis veiledning for å rydde huset ditt med unødvendige gjenstander, inkludert informasjon om hvordan du best kan avhende disse eiendelene. 

  • Trinn 1: Rengjør skapet ditt For meg er slipp av gammelt klær og mote tilbehør det vanskeligste trinnet i rensingsprosessen. Selv om det er fristende å holde t-skjorter og tettsittende jeans på ventemodus, er det også viktig å huske at disse klærne bare veier dine bevegelige bokser ned og vandrer din flyttende utgifter opp. Når du sorterer gjennom hvert element i skapet ditt, spør deg selv disse spørsmålene ... Har du slitt den når som helst i det siste året? Tenk på det. Hvis du ikke har hatt disse klær på noe tidspunkt i løpet av de siste fire sesongene, så er det sannsynligvis ikke noe du trenger å beholde. Er det på trend eller et comeback? Holde på på et stykke klær i håp om at det kommer tilbake til rullebanen om 20 år virker ganske dumt. Hvis klærne er ute av stil og du ikke lenger bruker den, kast den. Passer den ordentlig? Over tid svinger kroppene våre i vekt, skostørrelse og mer. Hvis du holder på et klær som ikke lenger passer, er det på tide å enten kaste det eller ta det til en skredder. Er det i god stand? Til tross for at du kan elske et stykke klær, hvis det er farget eller veldig slitt - er det på tide å kaste det. Sjansene er gode, du vil aldri bruke den igjen uansett. 

  • Hvis du svarte "nei" til noen eller alle fire av disse spørsmålene, er det på tide å slippe   Hvis klærne dine er skadet, kast det i søppelhullet. Hvis klærne brukes forsiktig og reddes - kast den i "donasjonsboksen". Goodwill, Frelsesarme og Humana er alle organisasjoner som gjerne vil akseptere dine brukte klær. Hvis klærne er på trend og / eller hvis det er et verdifullt designelement. 

  • Trinn 2: Doner eller selg uønskede møbler, kjøkkenartikler og knick-knacks Før du flytter, er det viktig å skrive ut en kopi av det nye hjemmet ditt, og prøv å forestille deg hva som skal gå der. Du bør kvitte deg med de klumpete møbler du ikke skal bruke i det nye hjemmet. Hvis du planlegger å bruke eiendommene igjen på et tidspunkt, foreslår jeg at du leier en egen lagringsenhet. Disse enhetene er en sikker, sikker og (ofte) en klimastyrt måte å lagre dine gjenstander på så kort eller så lenge som mulig. Hvis du bestemmer deg for å donere møbler og husholdningenes knick-knacks til en organisasjon som Frelsesarmeen behold dine ideer i hodet. For eksempel, her er noen av elementene som Frelsesarmeen ikke vil akseptere: Polstrede gjenstander med riper, flekker, tårer og / eller pet lukt. Farlige stoffer / kjemikalier Unframed speil eller glass Storm vinduer / enkelrute vinduer Metall persienner Hjørne badekar Kultiverte marmor badekar Tips: ring bedriften for å spørre om deres gratis hentingstjenester for tyngre ting,


  • Hvis du ønsker å selge møbler, er det flere måter du kan gjøre dette på. Først anbefaler jeg å se på å sende ut - spesielt hvis varen er vintage eller unik på noen måte. Andre alternativer inkluderer: leie en gårdsplass for salg eller selge varen i en online markedsplass, for eksempel Finn.no / brukt.no Gjør litt forskning og se hva som passer best for deg. 
  • Trinn 3: Fjern apparater og elektronikk. Etter å ha taklet de tyngre møblene og fjellet av gryter og panner, er det på tide å gå videre til apparater og elektronikk. Hvis varen er utdatert eller ødelagt, vil du sannsynligvis ikke kunne donere den. For eksempel vil donasjonssteder for hvitevarer ikke godta TVer, mikrobølger eller oppvaskmaskiner eldre enn 5 år. Organisasjonen vil heller ikke godta apparater, som en vaskemaskin og tørketrommel, som er over 10 år gamle. Hvis apparatene eller elektronikken er rustet eller trenger reservedeler, vil de sannsynligvis ikke bli motatt fra donasjonsteder også. Merk: De fleste organisasjoner som godtar donasjoner, vil ikke akseptere apparater eller elektronikk som ikke oppfyller dagens sikkerhetsstandarder.  For metallapparater kan du også se på lokale skrapmetalforhandlere. Disse forhandlerne betaler deg for apparatet din (etter vekten) og resirkulerer metallet til senere bruk. 

  • Trinn 4: Kast farlige gjenstander og materialer Avhending av farlige gjenstander og materialer er et av nødvendighetene for å bevege seg. Flyttebedrifter vil ikke tillate disse elementene på sine lastebiler, og dessverre vil de fleste donasjonssteder ikke akseptere dem heller. Farlige gjenstander inkluderer maling, aerosoler, giftstoffer, propanbeholdere, lastede våpen, fotogen, brannslukkere, bensin, fyrverkeri, bildekk, batterier og bassengkjemikalier - blant andre. For å bli kvitt disse elementene før du flytter, ta en tur til ditt lokale avfallsavdeponi / miljøstasjon. De fleste fylker over hele landet har flere steder å slippe av farlige kjemikalieholdige gjenstander for å sikre at disse materialene blir kassert riktig. Merk: Ikke slipp farlige materialer i søppel. Dette kan utgjøre en fare for publikum, miljøet og de som tar opp søpla. 
  • Trinn 5: Rengjør spiskammeret 
  • Lykke til og lykke til!