Beskytt adressen din!


Adressesvindel: Hva er det og hvordan du kan unngå det. Adressesvindel, endre adresse, endring av adresse, videresending post, svindel, identitetstyveri, mail, flytting svindel, svindel

Adresseprossesen

Du er sikkert kjent med endringen av adresseprosessen. Hver gang du flytter, må du varsle postkontoret til den nye adressen din. Dette sikrer at all e-post blir riktig rutet og at du ikke ved et uhell savner noe viktig. Det er en enkel prosess - bare fyll ut et skjema på nettet eller ta en person i person, og postkontoret skal ta vare på resten - som er gode nyheter når du har å gjøre med den harried prosessen med å flytte. Når det er sagt, åpner enkelheten for å endre adressen din også døren for adressefusk, og alle komplikasjonene som følger med det. Å unngå adressefusk begynner med å vite hva du må være på utkikk etter. Det er en utrolig lett kriminalitet å bli offer for, og jo lenger du går uten å fange på, jo mer skade som en identitetstyv kan gjøre. Slik beskytter du deg selv. Hva er adressesvindel? 

Adressebedrag

Adressebedrag er et form for identitetstyveri der et individ bruker endringen av adresseprosessen for å omdirigere e-posten din til en annen adresse. Og når de har videresendt e-posten din, kan de åpne den for å få mer informasjon om deg, for eksempel kredittkortinformasjon eller ditt personnummer

For å gjøre det, må alle en person vite er ditt navn og din nåværende adresse. Deretter kan du endre adressen din uten at du er visere om det i dager eller uker, ved hjelp av e-postadresseskiftet som er tilgjengelig for henting på postkontoret. Denne svindel fungerer bare med e-postskjemaet, siden den elektroniske endringen av adresseskjema krever et verifikasjonsgebyr på kr.1,- fra bankkontoen din. Det er vanskelig å komme med statistikk om hvordan vanlig adressesvindel er. Hvorfor adresse bedrageri er så stor avtale Når det gjelder identitetstyveri, er adressesvindel en av de enkleste forbrytelsene for kriminelle å trekke seg av. De veldig tingene som gjør at adressen din endres så lett, åpner også døren for utnyttbare svakheter i prosessen. Med bare din nåværende adresse og en forfalsket signatur kan en identifiserende tyv omdirigere e-posten din hvor de vil. Hovedproblemet med adressefusk er rikdom av informasjon som det potensielt åpner opp. Ting som pay-stubs, helsetjenester og Medicare-uttalelser, kredittkortopplysninger og låneopplysninger inneholder alle opplysninger som kan utnyttes. En tyv kan bruke det de finner for å endre dine økonomiske kontoer, registrere deg for nye kredittkort og mer, og hvis du ikke betaler nøye, kan du ikke skjønne hva som foregår før en hel del skader har blitt gjort.  Noen identifiserer tyver har funnet en måte å omgå brevet ved å sette ferie på alle postene til din nåværende adresse.

Adressefusk

Tegn på adressefusk Unngå adressevindel, det krever årvåkenhet. Her er noen tegn du bør passe på som kan tyde på at noen viderekobler e-posten din. Du mottar et flyttevalideringsbrev. Ikke bare se det som en feil på postkontorets slutt hvis du mottar et uberettiget valideringsbrev. Hvis du får en, og du ikke har bedt om endring av adresse, ring umiddelbart til ditt lokale postkontor og spørre. De burde kunne fortelle deg ganske raskt om en endring av adresseskjema ble arkivert på dine vegne. Du slutter å motta e-post. Du kan få mindre e-post enn du pleide å generelt, ettersom flere bedrifter går papirløst. Men hvis du ser en nedgang i volumet på e-postmeldingen du mottar eller det har vært noen dager, og du har ikke mottatt noen e-post i det hele tatt (og det er uvanlig for deg), ring ditt postkontor og finn ut hva som skjer. Faktureringsadressen for ditt kredittkort endres. Noen innser at de har vært ofre for adressesvindel når de prøver å bruke kredittkortet, og faktureringsadressen eller postnummeret fungerer ikke lenger. Hvis du får et varsel om at faktureringsadressen din er feil og du vet at du ikke har gjort noen endringer i det, ring din bank med en gang. Det kan være slik at en identitetstyv endret informasjonen, og du vil ha å lukke kortet ditt så snart som mulig. Du får beskjed om at en konto er åpnet i ditt navn. Svindlere kan bruke informasjonen de får fra adressefusk, for å åpne nye kontoer under navnet ditt med butikker eller banker. Igjen, ikke bare antar det er en feil hvis du blir varslet om noe du ikke meldte deg på for å spørre om det med selskapet, og hvis det er virkelig legitimt, ring ditt postkontor for å spørre om potensielt adressesvindel. Unngå adressefusk Som alle former for identitetstyveri, er det ikke mulig å skjerme deg helt fra mulig adressesvindel, men det er fortsatt noen ting du kan gjøre for å redusere risikoen. Gå papirløs med viktige ting. Be om at alle dine bankopplysninger, låneopplysninger, helserelaterte dokumenter og alt annet som kan inneholde sensitiv informasjon om deg, går til din epost - ikke din fysiske postkasse. Papirløs fakturering og kommunikasjon er vanlig praksis nå, så du bør finne det enkelt å lage bryteren. Vær forsiktig med hvem du gir informasjonen din til. Du kan ikke helt skjerme andre mennesker fra å oppdage din nåværende hjemmeadresse og annen informasjon om deg, men du kan ta noen skritt for å beskytte den. For eksempel: Ikke legg mail eller annen dokumentasjon med din nåværende adresse ut offentlig. Og før du legger noe med sensitiv informasjon i din resirkuleringsboks, kjør den først gjennom virusskaneren.

Flyttebyrå.no

Lille Bislett 26, 0170 OSLO

(+47) 815 21021